Bu yazımızda sizlerle 2 güzel film paylaşacağız. Bu filmler son günlerde izlediğim ve gerçekten çok beğendiğim filmlerden oluşuyor.



1- Zoraki Kral( İmdb 8.0)


İngiliz Kral V.George'un 2.oğlu olan VI.George'un abisinin varlığından dolayı tahta çıkmayı beklememektedir. VI.George'un dramatik olduğu kadar komik olan hikayesinin anlatıldığı bir başyapıttır. Kesinlikle izlenmesi gereken ve çokça ders çıkarılabilecek bir yapımdır. VI.George geçmişte yaşadığı sıkıntılardan dolayı kişisel olarak kendini krallığa hazır hissetmemektedir.


Birbirinden Güzel  Film Önerileri


Kral olacağını aklına dahi getirmeyen VI.George babasının ani ölümü ve abisinin tahta geçmesiyle yeni bir dönem başlar.  Ancak abisi yasalara aykırı bir şekilde evlenip boşanmış bir kadınla evlenmek istediğinden dolayı krallığı kardeşi VI. George'a bırakır. VI.George'un ise kekemelik gibi bir problemi vardır. Birçok doktora gitse de bu problemini çözemez. Bir gün karısı bir konuşma terapistinden randevu alır ve birlikte ona giderler. Olaylar bu randevudan sonra gelişir.

2- Edebiyat Ve Patates Turtası Derneği( İmdb 7.4)


2.Dünya Savaşı sırasında İngiltere'nin Nazi işgali altında olan tek toprağı Guernsy Adası'dır. Savaş sırasında halk patates turtası dışında bir şey yiyememektedir. Bir gün bir grup insan  gizledikleri domuzu kesip pişirerek kendilerini bir ziyafet çekerler. Bu ziyafet sonrası Alman askerlerine yakalanan bu küçük grup Edebiyat ve Patates Turtası adında bir kitap kulüplerinin olduğu yalanını atarlar. Çünkü Ada halkının domuz yemesi yasaktır. Tüm domuzlarını Alman askerlerine teslim etmişlerdir.



Birbirinden Güzel  Film Önerileri


Bu kitap kulübünün kurucularından olan Dawsey, Juliet adında bir yazarın romanını defalarca okumuştur. Bir gün kitapta yazar Juliet'in adresini bulan Dawsey ona mektup yazmaya karar verir. Böylece ikili uzun süren bir mektuplaşma sürecine girerler. Juliet savaş sonrası Guernsy Adası'na gelerek kulüp üyeleri ile tanışır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.