1- Küçük Prens

Gerçek yaşımında pilot olan yazar bir gün Afrika üzerinde uçarken uçağı arıza yapar ve çöle iniş yapmak zorunda kalır. Yazar yaşadığı bu olayla hayal gücünü de birleştirerek mükemmel bir eser ortaya çıkarmıştır.Küçük Prens gülüyle yaşadığı gezegenden Dünya'ya keşfe gelmiştir.Ve pilot çölde Küçük Prens ile karşılaşır.  Küçük Prens ve pilot arasında geçen diyaloglar ilgi çekicidir.

Yaz Tatili İçin Kitap Önerileri

2- Sokrates'in Savunması

Sokrates'in Savunması Sokrates'in öğrencisi olan Platon tarafından kaleme alınmıştır. Sokrates'in yargılanma sürecini anlatan kitap akıcı ve yalın bir dille yazılmıştır. Kısa olması sayesinde bir günde bitirilebilir. Sokrates Atina'ya yeni tanrılar getirmek ve gençleri yoldan çıkarmakla suçlanmaktadır. Seneler önce Sokrates'in bu iddialara karşı yaptığı savunma oldukça etkileyicidir. Spoiler olmaması açısından jürinin Sokrates hakkında verdiği kararı sizlerle paylaşmıyoruz.

Yaz Tatili İçin Kitap Önerileri

3- Gogol/Palto

Dostoyevski ''Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık'' derken ne kadar haklı olduğunu gördüğümüz bir eser.Kitabın ana karakteri bir devlet dairesinde çalışan Akaki Akakiyeviç'tir. Akakiyeviç karakter olarak sessiz,silik,ezilmeye alışmış bir kişiliktir. Çalıştığı yerde ondan sonra çalışmaya başlayan tecrübesiz kişiler bile onu aşağılamakta ve alay etmektedir. Akakiyeviç ise onlara karşılık vermez. Akakiyeviç'in eski paltosu yapılan onca yamaya rağmen delik deşiktir. Ve Peterburg soğuğundan etkilenmektedir.
Yaz Tatili İçin Kitap Önerileri

Bir gün her zaman gittiği terzisine gider  ve paltosunu yama yaptırmak ister. Fakat terzi paltonun artık  dikiş tutmadığını ve yeni bir palto diktirmesi gerektiğini söyler. Akakiyeviç yeni bir palto diktirmek için 6 ay boyunca para biriktirir. Ve paltosuna kavuşur. Yeni Palto'yu gören çalışma arkadaşlarının Akakiyeviç'e olan tavrı 180 derece değişmiştir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.