Momo toplumumuz ve günümüz insanının zaman algısı ve zamanı okuması üzerine masalsı bir kitap. Fantastik karakterlerle sizi içine çekecek Momo ki bende de böyle oldu. Özellikle günümüzde zamana yetişemeyen  bizler için zaman algısı çok güzel bir şekilde işlenmiş.


Momo-Kitap Yorumu


Yazar Michael Ende Momo romanıyla Alman Gençlik Edebiyatı Ödülünü kazanmıştır.Pek çok kez sinemaya uyarlanan Momo ,kırktan fazla dile çevrilmiş,tüm dünyada yedi milyon üzerinde atış yapmış Harika bir kitap. Momo sadece gençlerin değil her yaştan insanın okuması gereken bir kitaptır..Herkese tavsiye ederim 

Çocuk kitabı olsa da Momo, anlamak isteyen modern zaman insanlarına her satır arasında ders veren bir kitap.Okuması hayli kolay , sürükleyici bir kitap.Biraz İn time filmine benzettim.Zaman çok kıymetli.Bazen soluk soluğa nefessiz çalışıp zamanımızı her şeyi yetişmek için bölerken aslında arkadaşlığı, sevgiyi , paylaşımı nasıl da unuttuğumuzu yüzümüze çarpan bir kitap.



Küçük bir kız çocuğu olan Momo, terk edilmiş bir tiyatro sahnesinin altında taşların arasında hayatını sürdükmektedir. Bir yatağı bile yokken arkadaşları olacak kişiler gelir Momo' ya sorular sorarlar Momo cevaplar ve onlar Momo'ya yardım ederler ama onlarda fakirlerdir Duvar ustası duvarları düzeltir marangoz olan tahta masa ve sandalye yapar ve kadınlar da yatak getirirler böylelikle Momo' nun bir odası olur .

 Arkadaşlarını çok sever ama dostlarından en çok Gigi ve Beppo' yu sever . Onlar iyi üç dost olurlar ve sürekli Momo' yu ziyarete gelirler ta ki duman adamlar gelene kadar . Duman adamlar bütün insanların zamandan tasarruf etmelerini isterler ve hesaplamalar yapıp insanları kandırırlar ama Momo buna inanmaz. Peki onun dostları ? .

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.