En çok kitap okuma oranında 18. sıradayız!

İngiltere merkezli Dünya Kültürü Puan Endeksi'nden edinilen bilgiye göre Dünya'da en çok kitap okuyan ülke Hindistan olurken Türkiye listenin 18.sırasında yer alıyor.





Dünya'da en çok kitap okuyan ilk 10 ülkeden 6'sı Asya ülkesi olurken 4'ü ise Avrupa ülkesi olarak listede yer aldı. Listeye göre her vatandaşın haftada 10 saatin üzerinde kitap okuduğu Hindistan en çok kitap okunan ülke olarak 1.sırada yer alıyor.

Hindistan'ı takip eden iki ülke ise sırasıyla Tayland ve Çin. endeks vatandaşların haftada okumaya ayırdığı zamanı dikkate alarak ülkeleri sıralıyor. Basılı kitapların yanı sıra gazete,dergi  ve çevrim içi içerikler de puanlama kapsamına dahil ediliyor.

Dünya'da en çok kitap okunan ülke Hindistan'da her vatandaş haftada ortalama 10 saat 42 dakika, 2.sıradaki Tayland'da 9 saat 24 dakika, 3. sıradaki Çin'de ise haftada 8 saat kitap okuyor.

Listede en çok kitap okuyan ülkeler sırasıyla Filipinler(7 saat 36 dk), Mısır(7 saat 30 dk), Çekya( 7 saat 24 dk), İsveç (7 saat 6 dk), Fransa( 6 saat 54 dk), Macaristan( 6 saat 48 dk) ve Suudi Arabistan(6 saat 48 dk) şeklinde sıralanıyor.Türkiye ise haftada 5 saat 54 dakika ile listede 18.sırada yer aldı.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.