İtfaiyecilerin yangın söndürmediği, yangın çıkardığı bir dünya düşünün. Kitap okumanın yasak olduğu distopik bir dünya burası. Kitapların itfaiyeciler tarafından yakıldığı bir dünya. Evlerin 3 duvarının tamamen televizyonlarla kaplı olduğu,aile üyelerinin yalnızca Tv programları hakkında sohbet ettiği bir distopya. 1950'de yazılan klitap günümüzden 500 yıl sonrasını anlatıyor.Yanmayan evler, kapsüller,mekanik tazılar,son hız arabalar ve itfaiyeciler.


Fahrenheit 451 Kitap Yorumu


Yanmayan evler keşfedilince itfaiyecilere yeni bir görev düşüyor. O da kitapları yakmak!Kitap okumak sorgulamak demek düşünmek sorgulamak demek sorgulayan insan da mutlu olamaz İnsanların mutlu olması için de bütün kitapları yakıyorlar. Fahrenheit 451 kitap kağıtlarının yanma derecesidir. 



Fahrenheit 451 Kitap Yorumu




Guy Montag itfaiyeciydi.Televizyonun hüküm sürdüğü bu dünyada kitaplar ise yok olmak üzereydi. Montag da diğer itfaiyeciler gibi işini sorgulamadan yapıyordu. Görevi kitapları yakmaktı! Ancak 17 yaşında herşeyi sorgulayan bir kızla tanışınca Montag artık tüm bildiklerini sorgulayacaktı. Montag insanların uğruna hayatlarını feda ettikleri kitapların içinde ne olduğunu çok merak ediyordu.Fahrenheit 451'in kitabının yanı sıra 2 de filmi mevcuttur. Kitabı kadar keyif vermese de izlemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.