John Steinbeck'in ünlü romanı Fareler ve İnsanlar hakkındaki görüşlerimi sizlerle paylaşacağım. Fareler Ve İnsanlar 1 günde okuyup bitirebileceğiniz kısa ve sürükleyici bir kitap.John Steinbeck Fareler Ve İnsanlar romanıyla  Pulitzer ve Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmıştır. Steinbeck insanın insanla ilişkisini anlatmakla kalmaz,insanın doğayla ve toplumla kurduğu ilişkileri de konu etmektedir bu romanında.


 Fareler Ve İnsanlar Kitap Yorumu

Birbirine zıt 2 karaktere sahip olan mevsimlik tarım işçisinin öyküsüdür Fareler Ve İnsanlar. Bu işçilerden George Milton zeki ama ufak tefek iken ,Lennie akli dengesi bozuk ama ama dev gibi bir karakterdir. Teyzesi Lennie'yi George'a emanet etmiştir. Bazen Lennie'den sıkılsa da onu bırakamamaktadır. George ve Lennie küçük bir toprak ve çiftlik satın alıp insanca bir hayat yaşamanın hayalini kurmaktadır Lennie'nin en büyük hayali ise çiftliklerinde tavşanlarını beslemektir.


Çok masum ve saf olan Lennie'nin kötü bir huyu vardır. O da yumuşak şeylere dokunmak hatta sıkmak. Bu huyu Georger ve Lennie'nin başına büyük belalar açmıştır. Steinbeck romanlarında yalın ve keskin bir gerçeklik sunarken yine de her seferinde çarpıcı bir öykü ile çıkar okurunun karşısına.


Kitap beklemediğim bir sonla bitse de hikayesiyle beni çok etkiledi. Dostluk kavramının üzerinde bu kadar güzel duran başka bir kitap var mı bilmiyorum. Dostluğun ne demek olduğunu benzer kişilikte olmasan bile birini nasıl candan sevebileceiğini, insanların sınıflandırılmasını çok iyi bir şekilde işleyen akıcı ve anlamlı bir kitap.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.