YABANCI DİZİ ÖNERİSİ - 2

Herkese merhaba yabancı dizi önerisi serimizin 2.siyle karşınızdayız. İlk önerdiğimiz yabancı dizi House of Cards olmuştu. Bu yazımızda ise önereceğimiz dizi Black Mirror. Kara Ayna anlamına gelen Black Mirror bilim kurgu dizisi sevenler için mükemmel bir başlangıç olabilir.
YABANCI DİZİ ÖNERİSİ


Her bölüm de farklı konuların işlenmesi,mükemmel oyunculuklar dikkatimi çeken noktaları. Distopik bir bilim kurgu filmi olan Black Mirror'un neredeyse her bölümünün senaryosu farklı kalemler tarafından yazılmıştır.

Black Mirror tüm bölümlerinin ortak özelliği teknolojinin oldukça gelişmiş olması. Ancak teknolojinin gelişmesine paralel olarak insanların mutluluk oranlarının artmamasına dikkat çekmektedir.İnsanların birbirine duyduğu güven azalmış,insanlar arasındaki iletişim minimum seviyeye inmiştir. Sosyal medya,  internet bağımlılığı gibi konuların işlendiği bilim kurgu dizisidir.Eğer teknolojiyi seven bir insansanız bu diziyi izledikten sonra eski sevginizden ese kalmayabilir.

Dizinin en güzel yanı her bölüm işlenen konunun ve oyuncuların farklı olmasıdır. Yani illaki 1.bölümden başlayıp sırayla izlemek zorunda değilsiniz.  Tüm bölümlerde genel mesaj teknolojinin insana mutluluk getirmediğidir. Bilim kurgu sevenlere ve herkese Black Mirror'ı izlemelerini tavsiye ederim.


En İyi Black Mirror Bölümleri

 İmdb puanına göre en iyi 5 Balck Mirror Bölümü:


1- White Christmas ( 2.Sezon 4.Bölüm, İMDB/9.2 )

2- Hang The Dj ( 4.Sezon 4.Bölüm, IMDB 8.9 )

3- Black Museum ( 4.Sezon 6.Bölüm, IMDB 8.7 )

4- San Junipero ( 3.Sezon 4.Bölüm, IMDB 8.7 )

5- The Entire History of You( 1.Sezon 3.Bölüm, IMDB 9.7)

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.